Aktualizacja: 02.04.2025 14:24 Publikacja: 01.10.2023 16:00
Wykwintne danie. Jedzenie
Ana Roš, właścielka restauracji "Hiša Franko" wyjątkowo dobrze odnalazła się w męskim świecie szefów kuchni.
Foto: Adobe Stock
Słowenia jest nie tylko turystycznym pewniakiem dla gości z całego świata. To także kraj, w którym konsekwentnie umacnia swoją pozycję europejskiej mekki dla miłośników fine diningu. Kraj ten wiele pod tym względem zawdzięcza Anie Roš, niekwestionowanej gwieździe zarówno na słoweńskiej, jak i globalnej scenie gastronomicznej i jednej najbardziej wpływowych szefowych kuchni na świecie. Roš zdobyła właśnie dla swojej restauracji „Hiša Franko” trzecią gwiazdkę Michelin.
Cena przygotowania tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami wraz z barszczem przed tegorocznymi świętami jest...
Szybciej, prościej, bardziej dynamicznie – tego dziś oczekują klienci od branży leasingowej. Chodzi o błyskawiczne decyzje, minimalne formalności i pełną integrację usług finansowych.
Większość kobiet doskonale zna ten stan i nie musi nawet patrzeć w kalendarz, aby zorientować się, że coś jest n...
Od momentu, gdy na temat chłodnika litewskiego napisano artykuł w „The New York Times”, rozgorzała dyskusja w kw...
Do fast foodów przylgnął wizerunek niezdrowego, ale za to taniego i łatwo dostępnego jedzenia. Tymczasem prawie...
Transformacja energetyczna. Inwestowanie i operowanie infrastrukturą energetyczną. Strategiczne, ekonomiczne, technologiczne i środowiskowe aspekty transformacji energetycznej w wymiarze lokalnym
W Polsce ślady wytwarzania sera sięgają epoki neolitu. Co ciekawe: ustalenia badaczy dowodzą, że produkowany wte...
W salonach dealerskich sieci Suzuki w całej Polsce ruszyły pokazy premierowych motocykli Suzuki DR-Z4S i DR-Z4SM. Nowe maszyny będzie można zobaczyć w miastach praktycznie w całej Polsce.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas