Reklama

Kucharki i kucharze wbrew sobie? Badanie pokazało, jak Polacy podchodzą do gotowania

Wiele osób gotuje w domu, jednak nie zawsze robimy to z przyjemnością. Równocześnie nawet ci, którzy lubią gotować, spędzają w kuchni mniej czasu, niż by chcieli. Z czego wynika ten paradoks? Te i inne kwestie wzięli na warsztat autorzy nowego badania wśród Polek i Polaków.

Publikacja: 20.05.2025 12:07

Gotowanie to istotny element codziennego życia – aż 64 proc. badanych spędza na tej czynności od 1 d

Gotowanie to istotny element codziennego życia – aż 64 proc. badanych spędza na tej czynności od 1 do 2 godzin dziennie.

Foto: Adobe Stock

Dla niektórych gotowanie jest źródłem radości i satysfakcji, istnieje jednak spora grupa osób, które z  różnych względów najchętniej zrezygnowałyby z tej czynności. Niestety, podejście do gotowania często nie ma odzwierciedlenia w praktyce – często musimy działać wbrew swoim własnym preferencjom.

„Polacy od kuchni”: nasze podejście do gotowania jest pełne paradoksów

Pozostało jeszcze 89% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Kuchnia
Nowe kuchenne rewolucje. Na czym polega fenomen air fryerów?
Kuchnia
Nie żyje Anne Burrell, gwiazda amerykańskich programów kulinarnych
Kuchnia
Systemowa przemoc we francuskiej gastronomii. Co ujawniła książka dziennikarki?
Kuchnia
Kto w tym roku w Europie zapłaci najwięcej za świąteczny obiad? Polska w dolnej części stawki
Materiał Promocyjny
Słodycze a PMS. Co warto jeść przed okresem?
Reklama
Reklama