Reklama
Rozwiń
Reklama

Astronauci będą jeść w kosmosie pierogi Polek. „Trzeba było je specjalnie nakłuwać”

Z kuchni spod Kielc prosto na orbitę. Ich pierogi lecą w kosmos razem ze Sławoszem Uznańskim-Wiśniewskim i robią furorę nie tylko w Europejskiej Agencji Kosmicznej. Współwłaścicielka polskiej marki Lyofood, która stworzyła międzygalaktyczne menu, opowiada, jak rodzinny biznes sięgnął gwiazd.

Publikacja: 25.06.2025 10:00

Laura i Wioletta Godek stworzyły pełnowartościowe posiłki – tylko bez wody.

Laura i Wioletta Godek stworzyły pełnowartościowe posiłki – tylko bez wody.

Foto: Materiały LYOFOOD

Jak medialny rozgłos po ogłoszeniu misji kosmicznej wpłynął na codzienność firmy?

Laura Godek, współwłaścicielka marki Lyofood: Priorytety są takie same. Zajmujemy się tym, co wcześniej, ale oczywiście informacja, że nasze produkty polecą w kosmos, rozbudziła świadomość marki. To pozytywnie wpływa też na atmosferę w zespole – ludzie czują dumę, że są częścią czegoś wyjątkowego.

Pozostało jeszcze 96% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Wywiad
Demografia to szczepionka na populizm – dr hab. Monika Stanny o cichej rewolucji w Polsce
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Wywiad
Kamila Szczawińska, modelka, która pracuje jako psycholog: Zawsze trzeba mieć plan B
PODCAST „POWIEDZ TO KOBIECIE”
Empatia otwiera przestrzeń, w której nie gramy w grę „kto ma rację”
Wywiad
Zuzanna Sejbuk w Konkursie Chopinowskim 2025: To, że jestem kobietą, to zaszczyt i atut
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
KARIERA NA OBCZYŹNIE
Polka w Nowej Zelandii: Na antypodach jesteśmy szanowani za uczciwość i pracowitość
Materiał Promocyjny
Transformacja energetyczna: Były pytania, czas na odpowiedzi
Reklama
Reklama