Reklama
Rozwiń
Reklama

Szefowa Too Good To Go: Marzy mi się świat, w którym nie marnuje się jedzenia

Staramy się podpowiadać, jak marnować mniej żywności, co można zrobić z produktami, które wydają się bliskie terminu ważności, oraz dzielimy się przepisami na wykorzystanie resztek - mówi Anna Podkowińska-Tretyn, szefowa Too Good To Go na Polskę i Czechy.

Publikacja: 19.02.2025 10:38

Anna Podkowińska-Tretyn: Moim marzeniem jest, aby świadomość marnowania żywności zmieniała nasze cod

Anna Podkowińska-Tretyn: Moim marzeniem jest, aby świadomość marnowania żywności zmieniała nasze codzienne nawyki.

Foto: Tomasz Baranowski

Jakie były pierwsze pani wrażenia, kiedy dołączyła pani do Too Good To Go?

Powodem mojego dołączenia do Too Good To Go była misja firmy i to, co konkretnie robi. I chociaż to może brzmieć jak banał – bo właściwie niewiele osób mówi o swoich miejscach pracy w ten sposób – to ja mam za sobą wiele różnych doświadczeń zawodowych i mogę powiedzieć, że ta organizacja wyróżnia się na tle innych silnym aspektem społecznym. Jej misja, czyli stworzenie świata bez marnowanego jedzenia, rezonuje z wieloma osobami. Przyciągamy niezwykle ciekawe osoby. Wiele z nich zmienia branże i ścieżki zawodowe, by do nas dołączyć, bo wartości firmy są dla nich ważne. Mnie zaskoczyło, jak bardzo ta misja jest rzeczywiście wszyta w DNA firmy i jak ogromne znaczenie ma dla wszystkich pracowników.

Pozostało jeszcze 96% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Biznes
Niepokojący wzrost luki płacowej w USA. Co się dzieje?
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Biznes
Anna Salomon: Stworzenie marki jakościowych kosmetyków to koszt około dwóch milionów złotych
Biznes
Microshifting: czy taki model pracy służy organizacjom?
Biznes
Jubilerski gigant ma nową prezeskę. To pierwsza w historii firmy kobieta na tym stanowisku
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Biznes
Danielle Guizio: jak seria zbiegów okoliczności zagwarantowała jej sukces w świecie mody?
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama