Reklama

Mało znana restauracja zrezygnowała z profesjonalnych kucharzy i... zyskała tłumy klientów

Smak, konsystencja i zapach ulubionych dań z dzieciństwa pozostaje w pamięci na zawsze. Wielu osobom nawet wizyta w najbardziej wyrafinowanej restauracji nie zastąpi doświadczeń kulinarnych z najmłodszych lat. Doskonale wie o tym właściciel jednej z nowojorskich restauracji, który zamiast szefów kuchni zatrudnia babcie.

Publikacja: 21.02.2024 16:36

Restauracja Enoteca Maria w Nowym Jorku serwuje dania przygotowywane przez babcie z różnych stron św

Restauracja Enoteca Maria w Nowym Jorku serwuje dania przygotowywane przez babcie z różnych stron świata.

Foto: Adobe Stock

Wszystkie babcie świata

Restauracja Enoteca Maria w Nowym Jorku serwuje dania przygotowywane przez babcie z różnych stron świata, między innymi z Azerbejdżanu, Uzbekistanu, Peru, Japonii, Egiptu, Sri Lanki czy Argentyny. To jedynie przykładowe lokalizacje, z których pochodziły panie przygotowujące swoje własne menu. Właściciel restauracji jest jednak otwarty na wszelkie nowości, więc do swojej kuchni zaprasza wszystkie babcie świata. Chętne osoby mogą po prostu się zgłosić i zaproponować potrawy, wybierając te, przez lata serwowane we własnych domach i ulubione przez swoje rodziny.

Pozostało jeszcze 85% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Kuchnia
Nowe kuchenne rewolucje. Na czym polega fenomen air fryerów?
Kuchnia
Nie żyje Anne Burrell, gwiazda amerykańskich programów kulinarnych
Kuchnia
Systemowa przemoc we francuskiej gastronomii. Co ujawniła książka dziennikarki?
Kuchnia
Kucharki i kucharze wbrew sobie? Badanie pokazało, jak Polacy podchodzą do gotowania
Kuchnia
Kto w tym roku w Europie zapłaci najwięcej za świąteczny obiad? Polska w dolnej części stawki
Reklama
Reklama