3 grupy produktów, których jedzenie pomaga schudnąć. Katarzyna Błażejewska-Stuhr o indeksie glikemicznym

Istnieją produkty, których jedzenie pozwala zrzucić kilogramy. Łączy je niski indeks glikemiczny. Co to oznacza i z czym można je łączyć? Dietetyczka Katarzyna Błażejewska-Stuhr wyjaśnia.

Publikacja: 09.01.2024 12:03

Dietetyczka wskazuje trzy grupy, które można spożywać bez obawy o utratę smukłej sylwetki.

Dietetyczka wskazuje trzy grupy, które można spożywać bez obawy o utratę smukłej sylwetki.

Foto: Stock Adobe

Czy istnieją produkty, które można jeść, a przy tym chudnąć?

Katarzyna Błażejewska-Stuhr: Tak, muszą to być jednak produkty o niskim indeksie glikemicznym.

Pozostało jeszcze 98% artykułu

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
SPOŁECZEŃSTWO
USA: Trump ucina finansowanie największemu instytutowi w kraju, który bada zdrowie kobiet
Zdrowie
Świąteczny stół nie sprzyja asertywności. "Nieświadomie odtwarzamy wzorce"
Zdrowie
Korzystanie ze smartfona po 50 zmniejsza ryzyko przykrej choroby? Zaskakujące ustalenia
Zdrowie
Słaba higiena jamy ustnej ma związek z pewnymi dokuczliwym bólami. Pionierskie badanie
Zdrowie
Odkryto nowy zaskakujący czynnik, od którego może zależeć masa ciała