Reklama

3 grupy produktów, których jedzenie pomaga schudnąć. Katarzyna Błażejewska-Stuhr o indeksie glikemicznym

Istnieją produkty, których jedzenie pozwala zrzucić kilogramy. Łączy je niski indeks glikemiczny. Co to oznacza i z czym można je łączyć? Dietetyczka Katarzyna Błażejewska-Stuhr wyjaśnia.

Publikacja: 09.01.2024 12:03

Dietetyczka wskazuje trzy grupy, które można spożywać bez obawy o utratę smukłej sylwetki.

Dietetyczka wskazuje trzy grupy, które można spożywać bez obawy o utratę smukłej sylwetki.

Foto: Stock Adobe

Czy istnieją produkty, które można jeść, a przy tym chudnąć?

Katarzyna Błażejewska-Stuhr: Tak, muszą to być jednak produkty o niskim indeksie glikemicznym.

Pozostało jeszcze 98% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Zdrowie
Charlotte Chopin: recepta na wyśmienitą formę 102-letniej nauczycielki jogi
Materiał Promocyjny
W poszukiwaniu nowego pokolenia prezesów: dlaczego warto dbać o MŚP
Zdrowie
Przełomowe odkrycie w leczeniu niepłodności. „Osiągnęliśmy coś, co wydawało się niemożliwe"
Zdrowie
Jak regulacja wysokości biurka może wpływać na zdrowie pracowników?
Zdrowie
Wysoko przetworzone jedzenie może wywołać raka płuc? Naukowcy dokładnie to sprawdzili
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Zdrowie
Nowe niepokojące ustalenia w sprawie wpływu upałów na organizm. Oto, co powodują
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Reklama
Reklama