3 grupy produktów, których jedzenie pomaga schudnąć. Katarzyna Błażejewska-Stuhr o indeksie glikemicznym

Istnieją produkty, których jedzenie pozwala zrzucić kilogramy. Łączy je niski indeks glikemiczny. Co to oznacza i z czym można je łączyć? Dietetyczka Katarzyna Błażejewska-Stuhr wyjaśnia.

Publikacja: 09.01.2024 12:03

Dietetyczka wskazuje trzy grupy, które można spożywać bez obawy o utratę smukłej sylwetki.

Dietetyczka wskazuje trzy grupy, które można spożywać bez obawy o utratę smukłej sylwetki.

Foto: Stock Adobe

Czy istnieją produkty, które można jeść, a przy tym chudnąć?

Katarzyna Błażejewska-Stuhr: Tak, muszą to być jednak produkty o niskim indeksie glikemicznym.

Pozostało jeszcze 98% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Zdrowie
Ewa Chodakowska tłumaczy współpracę z laboratoriami medycznymi: To mój największy kryzys
Materiał Promocyjny
25 lat działań na rzecz zrównoważonego rozwoju
Zdrowie
L4-shaming – nowe zjawisko dotyczące chorowania daje o sobie znać w młodym pokoleniu
Zdrowie
Dr n. med. Agnes Frankel: Skóra to taka sukienka na całe życie
Zdrowie
Jakie są normy cholesterolu we krwi? Aktualne wytyczne
Zdrowie
Naukowcy rzucają nowe światło na przybieranie na wadze kobiet w średnim wieku
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama