Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 13.07.2025 12:05 Publikacja: 06.03.2024 16:43
O produkty fermentowanych mówi się, że mają wiele właściwości zdrowotnych.
Foto: Adobe Stock
- Nabiał nasila alergie, powoduje problemy z cerą czy zatrzymywanie wody podskórnej, co z kolei nasila powstawanie i widoczność cellulitu. Kiszonki, nawet dobrej jakości, mogą u wielu osób wywoływać nieprzyjemne dolegliwości trawienne typu: bóle brzucha, wzdęcia czy silne rozwolnienia – mówiła Alicja Janowicz w nagraniu adresowanym do obserwujących.
Biorąc pod uwagę powszechne przekonanie o zbawiennym wpływie kiszonek na zdrowie, jej opinia wydaje niepopularna i, jak można się było spodziewać, wywołała dużo emocji wśród internautów. Szukając odpowiedzi na pytanie, czy kiszonki faktycznie są zdrowe i każdy powinien jej spożywać, warto sięgnąć po ekspercką wiedzę.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Kilka dni temu w internecie rozgorzała dyskusja na temat współpracy prywatnej sieci laboratoriów medycznych Diag...
Pandemia koronawirusa pozostawiła trwały ślad na świadomości zdrowotnej Polaków – wynika z badania Opinia24, prz...
W najnowszym odcinku podcastu „Powiedz to kobiecie” Anna Zejdler rozmawia z dr n. med. Agnes Frankel, specjalist...
Wysoki poziom cholesterolu może prowadzić do udarów mózgu i zawałów serca. Badanie poziomu cholesterolu jest jed...
Dodatkowe kilogramy, które pojawiają się u kobiet w średnim wieku, to całkowicie naturalne zjawisko, które jedna...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas