Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 04.06.2025 22:38 Publikacja: 26.02.2025 17:19
Naukowcy są zgodni co do tego, że wysoko przetworzona żywność sprawia, że przybieramy na wadze i jesteśmy w większym stopniu narażone i narażeni między innymi na choroby serca, nowotwory, a co za tym idzie – na przedwczesną śmierć.
Foto: Adobe Stock
Produkty wysoko przetworzone błyskawicznie (choć na krótko) zaspokajają głód, a ich smak (intensywnie słodki, słony, pikantny czy umami) natychmiast poprawia nastrój. Nic dziwnego – receptury tych produktów opracowano tak, aby nam smakowały i przynosiły natychmiastową satysfakcję, a w przypadku znakomitej większości z nich – również uzależniały.
Rządowy program in vitro w Polsce został uruchomiony 1 czerwca 2024 roku. Zastąpił on wcześniejsze, lokalne inic...
Gdy mimo zmęczenia po intensywnym dniu trudno odłożyć telefon czy odmówić sobie obejrzenia kolejnego odcinka ser...
Utarło się przekonanie, że to dwudziestokilkulatkowie prowadzą najbardziej imprezowy, a więc najmniej zdrowy try...
Dwoje studentów projektowania z Niemiec otrzymało główną nagrodę w konkursie Rimowa Design Prize 2025 za projekt...
Najnowsze badania szwedzkich naukowców wykazały, że otyłość we wczesnej dorosłości w największym stopniu zwiększ...
Christy Turlington znalazła się na liście 100 najbardziej wpływowych filantropów magazynu „Time”. Doceniono prac...
Nastolatkom zagraża poważny kryzys zdrowotny. Najnowszy raport o stanie zdrowia młodzieży wskazuje, że w ciągu n...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas