Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 21.06.2025 16:53 Publikacja: 11.11.2023 14:23
Sara Koślińska: Jeśli nie jesteś doceniana tam, gdzie pracujesz, to znaczy, że nie jest to miejsce, w którym rozwiniesz skrzydła.
Foto: FOTON/PAP
Ma pani całkiem sporo osiągnięć biznesowych. Proszę o nich opowiedzieć.
Sara Koślińska: Dziękuję. Pracowałam w siedmiu krajach na trzech kontynentach. Założyłam trzy firmy, z których ostatnia to fintech (usługi finansowe działające wyłącznie w sieci oparte na technologii informacyjnej - przyp. red.) sprzedający produkty softwarowe do banków i firm ubezpieczeniowych. Między innymi produkt dla klientów indywidualnych ułatwiający im rozpoczęcie inwestowania i regularne inwestowanie pasywne. Równocześnie zrobiłam też dyplom na Harvardzie - PLD - ,,przyspieszony executive MBA”. Forbes umieścił mnie na listach ,,30 przed 30” i ,,100 założycielek w Europie, które należy śledzić”. Pisał o mnie też "The Banker", należący do The Financial Times Ltd. Jestem speakerem na największych konferencjach technologicznych i biznesowych na świecie, na przykład okrągłe stoły w Davos i w Dubaju - organizowanych dla "Bloomberg". Mam nadzieję, że to wszystko to dopiero początek. (śmiech)
Czy rozminowanie Ukrainy zajmie setki lat? Jak wygląda szkolenie saperów i czy ich praca na polach minowych jest...
Co kryje się za sukcesem kobiety w branży inżynieryjnej zdominowanej przez mężczyzn? Jak zmienia się zawód inżyn...
Od ponad dwóch dekad służy w Państwowej Straży Pożarnej. Zdobyła tytuł „Najtwardszego Strażaka Europy”, przełamu...
Komputery kwantowe wkraczają w fazę dynamicznego rozwoju, która zmieni oblicze tej technologii. Kiedy i w jaki s...
VELUX Polska, obchodząca w tym roku 35-lecie obecności na rynku jest jedną z tych firm, które współtworzyły polską branżę budowlaną. Od podstaw budowała kategorię użytkowych poddaszy, inwestując w przemysł, rozwijając lokalnych dostawców i kształtując standardy zrównoważonego rozwoju.
W obecnych czasach raczej nie polecam otwierania jakiegokolwiek przybytku gastronomicznego - mówi Karolina Goeri...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas