Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 19.09.2025 14:09 Publikacja: 24.05.2024 11:15
Łukasz Jaśkiewicz: W dietetyce nie ma podziału na produkty zdrowe i niezdrowe – liczy się umiar i zbilansowanie diety.
Foto: Adobe Stock
Autorka książki „Glucose Revolution: the life-changing power of balancing your blood sugar”, Jessie Inchauspé, jest zdania, że nawet 90 proc. społeczeństwa doświadcza gwałtownych skoków glukozy, nie zdając sobie z tego sprawy. Wśród symptomów tego problemu wymienia zachcianki żywieniowe, ciągłe zmęczenie, mgłę mózgową, zaburzenia snu, obniżoną odporność, trądzik, a z czasem i choroby przewlekłe takie jak cukrzyca typu II, nowotwory czy demencja. Zastosowanie wskazówek podanych w bestsellerowej książce francuskiej biochemiczki ma pomóc zniwelować te symptomy, zażegnać niekontrolowane napady głodu, wypłaszczyć krzywą cukrową i w efekcie doprowadzić do utraty zbędnych kilogramów, a także zmniejszenia ryzyka takich chorób jak demencja czy cukrzyca typu II.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Na balu w Warszawie wszystkie suknie są niemal identyczne. To nasza wizytówka, nasz polski sznyt elegancji – mów...
Czytanie dla przyjemności wychodzi z mody? Badania przeprowadzone przez naukowców z University College London i...
Jeśli ktokolwiek uważałby, że Polacy młodego pokolenia prowadzą wystawne życie i spełniają swoje wyszukane zachc...
Zrobię dla nich wszystko, są moją rodziną – tak o 106 podopiecznych ze schroniska dla zwierząt gospodarskich Sta...
Co prawda zdrowie dziecka jest dla polskich rodziców ważne, jednak troska ta często ma wymiar czysto deklaratywn...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas