Aktualizacja: 16.05.2025 21:48 Publikacja: 24.05.2024 11:15
Łukasz Jaśkiewicz: W dietetyce nie ma podziału na produkty zdrowe i niezdrowe – liczy się umiar i zbilansowanie diety.
Foto: Adobe Stock
Autorka książki „Glucose Revolution: the life-changing power of balancing your blood sugar”, Jessie Inchauspé, jest zdania, że nawet 90 proc. społeczeństwa doświadcza gwałtownych skoków glukozy, nie zdając sobie z tego sprawy. Wśród symptomów tego problemu wymienia zachcianki żywieniowe, ciągłe zmęczenie, mgłę mózgową, zaburzenia snu, obniżoną odporność, trądzik, a z czasem i choroby przewlekłe takie jak cukrzyca typu II, nowotwory czy demencja. Zastosowanie wskazówek podanych w bestsellerowej książce francuskiej biochemiczki ma pomóc zniwelować te symptomy, zażegnać niekontrolowane napady głodu, wypłaszczyć krzywą cukrową i w efekcie doprowadzić do utraty zbędnych kilogramów, a także zmniejszenia ryzyka takich chorób jak demencja czy cukrzyca typu II.
Posiadacze psów z pewnością wielokrotnie przeżywali chwile kryzysu, kiedy trzeba było wyprowadzić czworonożnego...
Nawiązywanie nowych relacji – również tych romantycznych – bardzo często odbywa się w internecie. Jak jednak zau...
Z raportu „Jak gotują Polacy. Smaki, decyzje, zwyczaje” wynika m.in., że istnieje wyraźna zależność pomiędzy wie...
Serwisy rozrywkowe wychowują kolejne już pokolenie odbiorców, ale nie każdy przyznaje się, że czyta plotki na te...
Wiele osób marzy o urlopie, ale kiedy nadchodzi czas wolny, trudno naprawdę się wyłączyć. Zaległe maile, niedoko...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas