Aktualizacja: 30.06.2025 23:47 Publikacja: 26.02.2024 12:55
Post przerywany
Dieta IF stosowana jest głównie w leczeniu nadwagi i otyłości, ale nadal brak jest wystarczających dowodów potwierdzających jej skuteczność i bezpieczeństwo- mówi dr Pieczyńska.
Foto: Adobe Stock
Na czym on polega, dla kogo jest wskazany i czy stosowanie go może prowadzić do zaburzeń odżywiania – wyjaśnia dr nauk farm. inż. Joanna Pieczyńska, technolog żywności i żywienia człowieka, dietetyk, specjalistka psychodietetyki, wykładowca Uniwersytetu WSB Merito we Wrocławiu.
Na łamach czasopisma „JAMA Internal Medicine” opublikowano niepokojące wyniki badań, z których wynika, że drasty...
Według danych za 2024 rok w Polsce na cukrzycę choruje około 3 milionów osób, a przewidywania wskazują, że do 20...
Aby organizm prawidłowo funkcjonował, ciśnienie krwi musi osiągać właściwe wartości. Nadciśnienie – czyli przekr...
Nie od dziś wiadomo, że praca w nocy może negatywnie odbijać się na zdrowiu. Nowy raport udowadnia, że kobiety,...
Gościem kolejnego odcinka podcastu „Powiedz to kobiecie” jest dziennikarka i neurologopedka Monika Szubrycht, au...
Zaawansowane modele komórkowe oparte na technologii biodruku 3D mogą stać się cennym narzędziem do testowania no...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas