Aktualizacja: 30.06.2025 23:21 Publikacja: 26.03.2025 20:00
Internet i media społecznościowe coraz intensywniej „atakują” informacjami – często sprzecznymi – na temat zdrowego odżywiania. Półki w księgarniach również uginają się od pozycji o profilu kulinarno-zdrowotnym. Ci, którzy chcą dobrze się odżywiać i dokonywać mądrych wyborów, mogą czuć się zagubieni w gąszczu docierających do nich informacji, zwłaszcza gdy pochodzą one z niesprawdzonych źródeł.
Na łamach czasopisma „JAMA Internal Medicine” opublikowano niepokojące wyniki badań, z których wynika, że drasty...
Według danych za 2024 rok w Polsce na cukrzycę choruje około 3 milionów osób, a przewidywania wskazują, że do 20...
Aby organizm prawidłowo funkcjonował, ciśnienie krwi musi osiągać właściwe wartości. Nadciśnienie – czyli przekr...
Nie od dziś wiadomo, że praca w nocy może negatywnie odbijać się na zdrowiu. Nowy raport udowadnia, że kobiety,...
Gościem kolejnego odcinka podcastu „Powiedz to kobiecie” jest dziennikarka i neurologopedka Monika Szubrycht, au...
Zaawansowane modele komórkowe oparte na technologii biodruku 3D mogą stać się cennym narzędziem do testowania no...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas