Reklama

"Cukiernictwo to chemia i fizyka". Wyjątkowo słodki biznes Joanny Banad

Wykrawanie ciastek i gładzenie kremu na torcie jest dla Joanny Banad - cukierniczki znanej tysiącom użytkownikom Instagramu - medytacją.

Publikacja: 28.10.2023 08:00

Joanna Banad - cukierniczka nie ufa ludziom, którzy nie lubią słodyczy.

Joanna Banad

Joanna Banad - cukierniczka nie ufa ludziom, którzy nie lubią słodyczy.

Foto: Archiwum prywatne

Joanna Banad piecze, gotuje, smakuje, testuje i wymyśla przepisy, nagrywa, opowiada i fotografuje. Jest autorką bloga kulinarnego Posypane, dwóch ebooków - "Słodka wiosna" i "Słodkie Święta", a także współautorką książki "K5 Domowa Gastrobanda". Inicjatorka terapii wypiekami. Joanna prowadziła własną pracownię cukierniczą, a obecnie zajmuje się warsztatami i szkoleniami kulinarnymi, a także prowadzi podcast „Niech jedzą ciastka”.

Gabriela Wysocka: No właśnie – tytuł pani podcastu, "Niech jedzą ciastka", każe mi zweryfikować tę historię. Czy Maria Antonina wiedziała, co mówi?

Pozostało jeszcze 95% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Biznes
Female Founder World. Od upadku firmy do pomysłu, który inspiruje miliony kobiet
Biznes
Fortuna zbita na pomaganiu. Tak miliarderka Lauren Leichtman zbudowała swoje imperium
Biznes
50 ofert, jedna odpowiedź. Jak Kimberley Ho zbudowała milionowe imperium firmy Evereden?
Biznes
Urszula Rzepniewska, współtwórczyni marki Marlu: Jeszcze nie czas na odcinanie kuponów
Biznes
Lucy Guo deklasuje Taylor Swift na liście najmłodszych miliarderek. Na czym się wzbogaciła?
Reklama
Reklama