Reklama

Tłusty czwartek. Ile musi kosztować w tym roku dobry pączek? Magda Gessler tłumaczy

Wprawdzie tłusty czwartek to jeden konkretny dzień w tygodniu, ale, jak zauważa Magda Gessler, w Warszawie już od dwóch tygodni trwa pączkomania, w trakcie której wszyscy zawczasu sprawdzają, jak smakują pączki. Po które z nich Polacy sięgają najchętniej i, jeśli już ulegną pokusie, to czy zrujnuje to ich dietetyczne założenia oraz marzenia o zachowaniu obecnej lub osiągnięciu wymarzonej sylwetki?

Publikacja: 08.02.2024 09:00

Magda Gessler: Jeśli chcemy mieć dobre auto, dobry ciuch, dobrą torebkę, to z jakiegoś powodu ich ce

Magda Gessler: Jeśli chcemy mieć dobre auto, dobry ciuch, dobrą torebkę, to z jakiegoś powodu ich ceny są na określonym poziomie.

Foto: PAP

Ulubione smaki

Zdaniem Magdy Gessler niesłabnącą popularnością od lat cieszą się pączki z różą i skórką pomarańczową – Przepięknie sprzedają się też pączki z adwokatem i złotem – dodaje. – Są bardzo efektowne i bardzo świąteczne. Drugim pączkiem absolutnie szalonym jest pączek ze świeżą maliną i malinową konfiturą. Pączki z różą są z płatkami róż i skórką pomarańczową skonfitowaną przez nas. W każdym kilogramie jest ponad 36 jajek – podkreśla restauratorka.

Pozostało jeszcze 93% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Kuchnia
Nowe kuchenne rewolucje. Na czym polega fenomen air fryerów?
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Kuchnia
Nie żyje Anne Burrell, gwiazda amerykańskich programów kulinarnych
Kuchnia
Systemowa przemoc we francuskiej gastronomii. Co ujawniła książka dziennikarki?
Kuchnia
Kucharki i kucharze wbrew sobie? Badanie pokazało, jak Polacy podchodzą do gotowania
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Kuchnia
Kto w tym roku w Europie zapłaci najwięcej za świąteczny obiad? Polska w dolnej części stawki
Materiał Promocyjny
Transformacja energetyczna: Były pytania, czas na odpowiedzi
Reklama
Reklama