Tłusty czwartek. Ile musi kosztować w tym roku dobry pączek? Magda Gessler tłumaczy

Wprawdzie tłusty czwartek to jeden konkretny dzień w tygodniu, ale, jak zauważa Magda Gessler, w Warszawie już od dwóch tygodni trwa pączkomania, w trakcie której wszyscy zawczasu sprawdzają, jak smakują pączki. Po które z nich Polacy sięgają najchętniej i, jeśli już ulegną pokusie, to czy zrujnuje to ich dietetyczne założenia oraz marzenia o zachowaniu obecnej lub osiągnięciu wymarzonej sylwetki?

Publikacja: 08.02.2024 09:00

Magda Gessler: Jeśli chcemy mieć dobre auto, dobry ciuch, dobrą torebkę, to z jakiegoś powodu ich ce

Magda Gessler: Jeśli chcemy mieć dobre auto, dobry ciuch, dobrą torebkę, to z jakiegoś powodu ich ceny są na określonym poziomie.

Foto: PAP

Ulubione smaki

Zdaniem Magdy Gessler niesłabnącą popularnością od lat cieszą się pączki z różą i skórką pomarańczową – Przepięknie sprzedają się też pączki z adwokatem i złotem – dodaje. – Są bardzo efektowne i bardzo świąteczne. Drugim pączkiem absolutnie szalonym jest pączek ze świeżą maliną i malinową konfiturą. Pączki z różą są z płatkami róż i skórką pomarańczową skonfitowaną przez nas. W każdym kilogramie jest ponad 36 jajek – podkreśla restauratorka.

Pozostało jeszcze 93% artykułu

Tylko 69 zł za pół roku czytania.

O tym, jak szybko zmienia się świat. Czy będzie pokój na Ukrainie. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, tłumaczymy, inspirujemy.

Kuchnia
Kto w tym roku w Europie zapłaci najwięcej za świąteczny obiad? Polska w dolnej części stawki
Materiał Promocyjny
Słodycze a PMS. Co warto jeść przed okresem?
Kuchnia
Spór o chłodnik litewski. Jak zimna zupa podgrzała nastroje internautów?
Kuchnia
Fast food to luksus – tak twierdzi większość Amerykanów i Amerykanek
Materiał Promocyjny
Konieczność transformacji energetycznej i rola samorządów
Kuchnia
27 marca Dzień Sera. Odkrycie dotyczące jego produkcji w Polsce tysiące lat temu zaskakuje
Materiał Promocyjny
Sezon motocyklowy wkrótce się rozpocznie, a Suzuki rusza z 19. edycją szkoleń