Reklama

Nietypowe zasady w restauracji: Wstęp tylko dla kobiet 30+ i mężczyzn 35+

Restauracja „Bliss” w mieście Florissant w stanie Missouri wprowadziła politykę dotyczącą selekcji swoich gości. Wstęp do lokalu mają wyłącznie kobiety, które ukończyły 30 lat oraz mężczyźni po 35 roku życia. Co skłoniło właścicieli do takiej decyzji?

Publikacja: 11.06.2024 14:47

Restrykcje wprowadzone przez restaurację "Bliss" wywołały internetową burzę.

restauracja

Restrykcje wprowadzone przez restaurację "Bliss" wywołały internetową burzę.

Foto: Adobe Stock

Od szeregu lat na całym świecie — również w Polsce — powstają restauracje, do których wstęp mają wyłącznie dorośli goście. Lokale te jasno informują na swoich stronach, że nie oferują menu dla dzieci lub nie dysponują odpowiednim dla nich wyposażeniem. Często też mówią w swoich komunikatach wprost: „jesteśmy lokalem tylko dla dorosłych”.

Takie praktyki wywołują wśród niektórych osób spore wzburzenie (mowa zwłaszcza o rodzicach). Tymczasem istnieją restauracje, w których panują jeszcze bardziej kontrowersyjne zasady, mogące zadziwić nawet tych, którzy nie mają nic przeciwko pewnej selekcji gości w lokalach — zwłaszcza tych wyższej klasy.

Pozostało jeszcze 81% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Styl życia
Pokolenie Z nie szuka romansów w aplikacjach randkowych. Woli inną przestrzeń
Styl życia
Sophie Turner odpiera zarzuty o zaniedbywanie córek. Zdecydowana reakcja aktorki
Styl życia
AI staje się nowym „przyborem szkolnym”. Zagrożenie czy stymulator rozwoju?
Styl życia
Zapachy mogą pomóc w walce ze stresem? Japończycy rzucają nowe światło na to zagadnienie
Materiał Promocyjny
Bieszczady to region, który wciąż zachowuje aurę dzikości i tajemniczości
Styl życia
Koniec wieczorów panieńskich, jakie znamy? W ich organizacji daje o sobie znać nowy trend
Materiał Promocyjny
Jak sfinansować rozwój w branży rolno-spożywczej?
Reklama
Reklama