Aktualizacja: 30.06.2025 23:26 Publikacja: 07.09.2024 10:31
Kobieta w restauracji
Jeszcze kilka dekad temu jedzenie w restauracji w pojedynkę było postrzegane jako coś niezręcznego lub nawet smutnego. Dziś diametralnie się to zmieniło.
Foto: Adobe Stock
Badania przeprowadzone przez OpenTable i Kayak pokazują, że ponad połowa amerykańskich konsumentów planuje w tym roku spróbować jedzenia w pojedynkę, a najchętniej robią to przedstawiciele Generacji Z i Millenialsów. Jakie czynniki stoją za rosnącym zainteresowaniem solo dining i w jaki sposób restauracje mogą wykorzystać ten trend?
Badaczki z Uniwersytetu SWPS przyjrzały się temu, jak mieszkają młodzi dorośli w Polsce, a swoje wnioski opisał...
Z badania „Kim jest dla Polaków tata?” wynika, że ojcowie odgrywają kluczową rolę w kształtowaniu charakteru swo...
Telewizory, tablety, smartfony i komputery – francuska minister zdrowia chce wprowadzić zakaz korzystania z urzą...
Postrzegają awanse na stanowiska średniego szczebla jako zbyt mało płatne i obciążone za dużą odpowiedzialnością...
Labubu to urocza, choć nieco upiorna postać stworzona przez hongkońskiego artystę Kasinga Lunga w serii książek...
Dysponujący grubymi portfelami miłośnicy księżnej Diany już niebawem będą mogli wylicytować szereg przedmiotów n...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas