Monika Walecka: Moją intencją zawsze było robienie dobrego chleba

- Pasję może się przekuć w sposób na życie – mówi właścicielka piekarni i cukierni w Warszawie, której jagodzianki znalazły się na liście najlepszych dań świata 2023 według dziennikarzy magazynu „The Observer”.

Publikacja: 14.01.2024 14:48

Monika Walecka: Zależy mi, żeby surowce z których korzystam były jak najlepszej jakości.

Monika Walecka: Zależy mi, żeby surowce z których korzystam były jak najlepszej jakości.

Foto: Adobe Stock

O której wstajesz?

Jestem raczej rannym ptaszkiem. Jeżeli nie muszę być w piekarni wcześniej, to naturalnie budzę się o 6:00, wtedy budzi się też mój pies. Jeśli jest jakaś potrzeba, to o 5:00 - 5:30.

Pozostało jeszcze 99% artykułu

Tylko 69 zł za pół roku czytania.

O tym, jak szybko zmienia się świat. Czy będzie pokój na Ukrainie. Co się dzieje w kraju przed wyborami. Teraz szczególnie warto wiedzieć więcej. Wyjaśniamy, tłumaczymy, inspirujemy.

POLKA NA OBCZYŹNIE
Polka w Omanie: Tutaj kobieta traktowana jest z dużym szacunkiem
PODCAST "POWIEDZ TO KOBIECIE"
Katarzyna Glinka o życiowym kryzysie: Długo grałam w tę grę
Wywiad
Katarzyna Daniłko czyli Pani od jakości: Lewa strona mówi nam o ubraniu wszystko
POLKA NA OBCZYŹNIE
Polka w Luksemburgu: Tutaj uważa się, że supermarkety to sklepy gorszego sortu
Materiał Promocyjny
Konieczność transformacji energetycznej i rola samorządów
PODCAST "POWIEDZ TO KOBIECIE"
Gabriela Muskała: Jako aktorka nigdy nie czekałam na telefon
Materiał Promocyjny
Sezon motocyklowy wkrótce się rozpocznie, a Suzuki rusza z 19. edycją szkoleń