Reklama
Rozwiń

Monika Walecka: Moją intencją zawsze było robienie dobrego chleba

- Pasję może się przekuć w sposób na życie – mówi właścicielka piekarni i cukierni w Warszawie, której jagodzianki znalazły się na liście najlepszych dań świata 2023 według dziennikarzy magazynu „The Observer”.

Publikacja: 14.01.2024 14:48

Monika Walecka: Zależy mi, żeby surowce z których korzystam były jak najlepszej jakości.

Monika Walecka: Zależy mi, żeby surowce z których korzystam były jak najlepszej jakości.

Foto: Adobe Stock

O której wstajesz?

Jestem raczej rannym ptaszkiem. Jeżeli nie muszę być w piekarni wcześniej, to naturalnie budzę się o 6:00, wtedy budzi się też mój pies. Jeśli jest jakaś potrzeba, to o 5:00 - 5:30.

Pozostało jeszcze 99% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Wywiad
Strażak Agnieszka Wojciechowska o reakcjach ludzi na tragedie: Coraz mniej szacunku
Wywiad
Magdalena Młochowska: Dziś twarda miejska rzeczywistość to ekologia
Wywiad
Młodzieżowe Delegatki RP w ONZ: W dyplomacji liczy się każde słowo, a nawet przecinek
Wywiad
Jakie konsekwencje zdrowotne lotów ponoszą astronauci? Ekspertka medycyny lotniczej wyjaśnia
Wywiad
Astronauci będą jeść w kosmosie pierogi Polek. „Trzeba było je specjalnie nakłuwać”